Schulz: Evropa po përballet me një sfidë historike

518
Presidenti i Parlamentit Evropian, Martin Schulz, ka deklaruar se Evropa po përballet me sfida historike, qindra mijëra njerëz ikin nga lufta dhe persekucioni dhe ne mund t’i përgjigjemi kësaj sfide globale me masat tona.
Presidenti i Parlamentit Evropian, Martin Schulz, nëpërmjet një postimi në rrjetin social Facebook shprehet se “Evropa është përballur me një sfidë historike. Qindra mijëra njerëz janë duke kërkuar për mbrojtje, i ikin luftës dhe persekutimit. Familje të dëshpëruara me fëmijë të vegjël kalojnë detin Mesdhe, nëpërmjet telave me gjemba, kampeve në stacionet e trenit. Shumë humbasin jetën e tyre. Në këtë sfidë globale, ne kemi nevojë për një # azil dhe # politikën e përbashkët të refugjatit. Të mërkurën, presidenti Jean-Claude Juncker do të paraqesë një seri masash, duke përfshirë një propozim për një mekanizëm të përhershëm për shpërndarjen e refugjatëve”.
“Detyra para nesh është e madhe dhe ne duhet ta zgjidhim gjatë debateve tona, mos harroni kurrë se ne po flasim për njerëzit. Njerëzit të cilët vijnë për shkak se ata besojnë në vlerat tona evropiane. Unà « do të doja të falënderoj njerëzit të panumërt të cilët janë të siguruar me ujë dhe ushqim, rroba dhe lodra, për refugjatët e lodhur dhe vullnetare në qendrat e refugjatëve. Ky njerëzim duhet të udhëheqi veprimet tona. Dhe ne kurrë nuk duhet të lejojmë që tragjedia të përsëritet ” shkruan Presidenti i Parlamentit Evropian, Martin Schulz.
Sigal