Rusia shpik vaksinën anti Covid me një dozë të vetme, ja sa kushton

58
Sigal

Rusia të enjten autorizoi përdorimin e një vaksine koronavirus me një dozë të vetme, goditje, të quajtur “Sputnik Light”, sipas fondit sovran të pasurisë së vendit, një lëvizje e krijuar për të rritur furnizimet e vaksinave në vendet me rritje të infeksioneve.

Fondi Rus i Investimeve Direkte tha se Sputnik Light, është një vaksinë ezhvilluar nga Instituti i Kërkimeve Gamaleya i Moskës, ka një normë efikasiteti prej 79.4% dhe do të kushtonte më pak se 10 dollarë në dozë.

RDIF tha se qëllimi, përbërësi i parë i vaksinës kryesore Sputnik V me dy doza, është i pajtueshëm me standardet e magazinimit të vaksinave dhe kërkesat e logjistikës.

Ai pretendon se një nga përdorimet e mundshme të vaksinës me një goditje është për imunizimin e një numri më të madh njerëzish në një periudhë më të shkurtër kohore, duke theksuar se mund të transportohet me shpejtësi në një vend në mes të një shpërthimi akut.

RDIF tha se provat e fazës së vonë të Fazës III që përfshinin 7,000 njerëz ishin duke u zhvilluar në Rusi, Emiratet e Bashkuara Arabe dhe Gana, midis vendeve të tjera. Rezultatet e përkohshme priteshin më vonë këtë muaj.

Rezultatet e Fazës I dhe Fazës II të vaksinës Sputni kLight me një dozë të vetme zbuluan se qëllimi demonstroi siguri për të gjithë subjektet dhe nuk u regjistruan ngjarje të rënda anësore, tha ai.