Rusi, statuja prej druri më e vjetër në botë, u realizua 11 mije vite më parë

367
Shigir Idol është skulptura prej druri më e vjetër në botë dhe atë mund ta admironi dhe shihni në Sverdlovsk regional Museum, në Ekaterinburg, Rusi.
Vepra është realizuar 11 mijë vjet më parë, pak a shumë kur njeriu zbuloi bujqësinë.
Statuja, ruhet në një kuti prej xhami, është e lartë 2.74 metra, por mendohet se origjinali mund te ketë qënë rreth 5 metra.