Qeveria Uellsiane deklaron se njerëzit do të marrin karta identiteti për të provuar vaksinimin

53

Qeveria Uellsiane ka njoftuar se njerëzit që marrin vaksinën COVID do të pajisen me letërnjoftime të imunizimit, duke rritur mundësinë që njerëzit të provojnë se janë vaksinuar përpara se të lejohen të hyjnë në mjedise të caktuara.

“Ministri i Shëndetësisë i Uellsit Vaughan Gething konfirmoi të Mërkurën se njerëzit atje do të marrin një kartë me madhësi të kartës së kreditit e cila tregon llojin e vaksinës dhe datën kur është administruar,” raporton Daily Mirror.

“Ata që marrin një vaksinim Covid-19 do t’u jepet një kartë krediti në madhësi të kartës së kreditit të sistemit shëndetësor kombëtar të Uellsit, e cila do të ketë emrin e vaksinës, datën e imunizimit dhe numrin e grupeve të secilës prej dozave të dhëna me shkrim mbi to,” tha Gething.

“Këto do të veprojnë si një kujtesë për një dozë të dytë dhe për llojin e vaksinës, dhe gjithashtu do të japë informacion në lidhje me mënyrën e raportimit të efekteve anësore,” shtoi ai.

Siç e theksuam më parë, ministri i vaksinave në Mbretërinë e Bashkuar Nadhim Zahawi gjithashtu sugjeroi që baret, restorantet, stadiumet sportive dhe kinematë së shpejti do të kërkonin të shihnin prova të vaksinimit përpara se të lejonin klientët të hynin.

Disa kompani ajrore kanë treguar gjithashtu se ata nuk do të lejojnë që pasagjerët të hipin në aeroplanë, veçanërisht për fluturime të gjata, nëse nuk mund të provojnë se janë imunizuar kundër koronavirusit.

Duke vendosur barrën e kompanive dhe ofruesve të shërbimeve për të kërkuar prova të inokulimit, qeveritë mund të pretendojnë se nuk po mandatojnë vaksinën.

Sidoqoftë, duke pasur parasysh që udhëtimet dhe çdo lloj jete normale shoqërore do të ishte praktikisht e pamundur pa u vaksinuar, njerëzit që nuk pranojnë ta bëjnë këtë në thelb do të jenë nën një bllokim të përhershëm de facto.