Qeni-robot që shpërfilli shefin e Sony-t para publikut

572
Një qen-robot i krijuar nga Sony shpërfilli komandat e shefit ekzekutiv të firmës para publikut.
Roboti që kushton 1,750 dollarë dhe që quhet Aibo mendohet se sillet si një qen i vërtetë dhe i përgjigjet komandave zanore, por në konferencën e prezantimit në Las Vegas nuk e bëri këtë gjë.
“Aibo është një robot autonom dhe shpejt do të bëhet pjesëtar i familjes suaj, apo jo Aibo?”, tha Presidenti i Sony-t, Kazuo Hirai. Pasi e pa që nuk mori asnjë reagim, Hirai tha: “Sapo më injoroi”.
Më pas, qenin-robot ia dorëzoi punonjësve.
Sigal