Pushime në Francë me 1000 persona, për Mbretin e Arabisë

258
FRANCË – Mbreti i Arabisë Saudite ka mbërritur të premten në France për të kaluar pushime në rivierën franceze. Ai ka sjellë me vete dhe 1000 persona.
Ndërkohë që vizita 3-javore e mbretit pritet të sjellë një brom për ekonominë lokale, banorët janë zemëruar për shkak se plazhi publik do të mbyllet për arsye sigurie dhe privatësie.
Bëhet fjalë për një vijë bregdetare prej 1 km nga mes Antibes dhe Marsejës.
Rreth 700 persona që shoqërojnë mbretin do të akomodohen në hotelet më të mira në Kanë dhe kjo është cilësuar si një ndihmë për ekonominë, por qytetarët nuk mendojnë kështu.
Një peticion kundër “privatizimit” të plazhit publik janë mbledhur 45 mijë firma