“Pse TikTok shikon videot e profileve publike?”, CEO i TikTok-ut bëhet viral në aplikacionin e tij

123
Sigal

Kur CEO i TikTok, Shou Zi Chew u shfaq para Kongresit amerikan për të dëshmuar për trajtimin e të dhënave të përdoruesve nga kompania, ai ndoshta nuk priste që ai të ishte trendi më i fundit në aplikacionin e tij.

Chew bëri një performancë kaq të mbresëlënese në seancë sa u trajtua me nderin më të lartë që një redaktues video amator mund t’i bëjë dikujt: kamerës së fansave.

Chew është bërë fokusi i disa TikTok-eve virale, të cilat tregojnë pikat kryesore të përgjigjeve dhe reagimeve të tij në seancën dëgjimore të kongresit, si dhe një miks të pamjeve të tjera që ai postoi vetë përpara se të fliste me politikanët.

Chew ka marrë shumë mbështetje nga përdoruesit si në TikTok ashtu edhe në Twitter, të cilët e panë trajtimin e tij gjatë dëshmisë pesë-orëshe si të padrejtë dhe qëllimisht keqdashës.

Disa anëtarë të Kongresit dukeshin të panjohur me mekanikën bazë të modelit të biznesit të TikTok.

Pyetjet e anëtarëve të kongresit si, “TikTok lidhet apo jo me WiFi në shtëpi”, “Pse TikTok shikon videot e profileve publike”, u bënë virale kudo.

Shumë përdorues e krahasuan performancën e Chew me atë të Mark Zuckerberg, i cili mori pjesë në një dëshmi të ngjashme për menaxhimin e të dhënave disa vite më parë.