Prokuroria kërkon 135 vjet burg për klanin mafioz italo-shqiptar

46

Në Itali po zhvillohet gjyqi për një nga klanet māfioze të përforlura vitet e fundit të përbërë nga shqiptarë dhe italianë. Dhjetë persona u arrestuan në një operacion të finalizuar në 25 janar 2019.

Klani njihej si grupi i Viterbos dhe drejtohej nga italiani Giuseppe “Peppino” Trovato dhe shqiptari Ismail “Ermal” Rebeshi për të cilët prokuroria kërkoi 20 vite burg.

Për Spartak “Ricmond” Patozi u kërkuan 16 vite burg, Shkëlzen “Zen” Patozin, 14 vjet burg, për Gazmir “Gas” Gurgurin, 10 vjet e 8 muaj si dhe për Sokol Dervishi, “Codino”, i penduari i drejtësisë u kërkuan 8 vite burg.

Nga 9 deri në 14 vite burg u kërkuan edhe pjesëtarë të tjerë të grupit, një rumun dhe disa italianë. Përveç burgimit, prokuroria ka kërkuar edhe 3 vite dënim me provë për Rebeshin, Gurgurin, Patozin si dhe për 3 pjesëtarë të tjerë të grupit.

Ky grup akuzohet për një sërë veprash penale si trāfik drōge, kërcënime, zhvatje, gjobëvënie dhe grābitje.