Presidenti Trump / Viti 2021 nis me një akt “anti-emigrantë”

141
Sigal

Në ditën e fundit të vitit 2020, Presidenti i SHBA Donald Trump zgjati kohëzgjatjen e dy ndalimeve të imigrantëve që do të parandalojnë hyrjen në vend të shumë punëtorëve të huaj të rastit dhe aplikuesve të kartave të gjelbra.

Ndalimet, të cilat u lëshuan në prill dhe qershor, skaduan më 31 dhjetor, por tani janë zgjatur deri më 31 mars 2021.

Trump tha se masat janë të nevojshme për të mbrojtur punëtorët amerikanë ndërsa ekonomia rimëkëmbet nga efektet e pandemisë. Rreth 20 milion amerikanë vazhdojnë të marrin përfitime nga papunësia.

Biden kritikoi masat e Trump

Presidenti i sapozgjedhur Joe Biden, i cili pritet të marrë detyrën në 20 janar, ka kritikuar masat, por ende nuk ka thënë nëse do t’i shfuqizojë ato.

Trump lëshoi ​​këto ndalesa në formën e shpalljeve presidenciale të cilat mund të hiqen shpejt.

Shumë sipërmarrës janë kundër ndalimit të punëtorëve të huaj të rastit për të hyrë në vend sepse ata pësojnë dëme të mëdha. Në tetor, një gjykatës federal në Kaliforni pezulloi zbatimin e një ndalimi që zbatohej për punëtorët e huaj të rastësishëm. Por Ministria e Drejtësisë apeloi vendimin në Gjykatën e 9-të të Rrethit të Apelit dhe seanca është caktuar për 19 janar.