Prag lufte pas rritjes së tensioneve?! Presidenti Trump nis avionët bombardues në jug të Kinës

170

Dy aeroplanë-mbajtës detarë janë nisur në pjesën jugore të Kinës vetëm dy ditë pasi Pekini kërcënoi se do t’i hidhte në erë.

“USS Nimitz” dhe “USS Ronald Reagan” u nisën bashkë me avionët e tyre luftarakë. Flota amerikane nuk e kishte bërë diçka të tillë për tregimin e forcës që nga viti 2014.

Por kjo lëvizje erdhi pas rritjes së tensioneve në rajon, teksa Shtetet e Bashkuara të Amerikës kritikojnë Kinën në lidhje me virusin që pushtoi botën, Covid-19, dhe pasi presidenti Donald Trump kërcënoi vendin me luftë tregtare.

Shtetet e Bashkuara akuzojnë Kinën se ka përfituar nga pandemia.

Avionët bombardues amerikanë u panë pranë flotës kineze. “Ata na kanë parë dhe ne po ashtu,” tha admirali James Kirk.

Prag lufte pas rritjes së tensioneve?! Presidenti Trump nis avionët

Prag lufte pas rritjes së tensioneve?! Presidenti Trump nis avionët

Prag lufte pas rritjes së tensioneve?! Presidenti Trump nis avionët

Prag lufte pas rritjes së tensioneve?! Presidenti Trump nis avionët

Prag lufte pas rritjes së tensioneve?! Presidenti Trump nis avionët