Pjesë e kartelit “Bello”/ Tregtonin kokainë nga Amerika Latine në Holandë, arrestohen 3 shqiptarët

69
Sigal

Policia e Fierences dhe ajo e Modenas kryer urdhrat e arrestit të lëshuar nga prokuroria kundër një grupi që merrej me trafikimin e drogës të llojeve të ndryshme, këtë herë që veprojnë kryesisht midis Toskërisë dhe Emilia Romagna.

Sipas hetuesve, disa nga bashkëpunëtorët ishin pjesë e një organizate shpërndarjeje që vepronte në emër të “Kompania BELLO”, karteli shqiptar i drogës i shpërbërë shtatorin e kaluar gjatë operacionit “Los Blancos”.

Organizata vepronte në disa kontinente dhe vepronte drejtpërdrejt me kartelet e mëdha narkos në Amerikën e Jugut dhe menaxhuan një pjesë të konsiderueshme të tregtisë së kokainës në Evropë.

Muajt ??e fundit, gjatë hetimit u kapën 15 kg marijuanë dhe u arrestuan dy shtetas shqiptarë. Sot, megjithatë, janë katër marrës të urdhrit të arrestit të lëshuar kundër tre shtetasve shqiptarë dhe një italian të përfshirë në trafikun e drogës.

Shqiptarët e moshës 32 dhe 47 vjeç, mbetën në qeli, ndryshe nga italiani që u la në arrest shtëpiak.

Hetimet zbuluan se grupi merrte kokainë nga Holanda dhe marijuanë nga Shqipëria, dhe droga më pas shitej në tregjet italiane. Mëngjesin e djeshëm, Policia e Shtetit arrestoi dy persona me kërkesë të Prokurorit Publik. Hetimet e dy marrësve të tjerë të urdhrit të paraburgimit ende vazhdojnë.