Pas Shqipërisë, sulmohen faqet zyrtare të qeverisë së Kosovës

80
Sigal

Pas sulmit kibernetik në Shqipëri që nxori jashtë funksionit për disa javë disa faqet zyrtare të qeverisë dhe shërbimet për publikun në e-Albania, një rast i ngjashëm është regjistruar këtë të martë dhe në Kosovë.

Zëdhënësi i Qeverisë së Kosovës Përparim Kryeziu bën me dije se institucionet e janë përballur me sulme kibernetike, të cilat kanë ardhur nga jashtë vendit, por për momentin gjendja është e qëndrueshme.

Në një postim në Facebook, Kryeziu shprehet se sulmi kibernetik nuk ka depërtuar brenda infrastrukturës se rrjetit kompjuterik shtetëror pasi që është bllokuar nga pajisjet përkatëse të sigurisë.

Agjencia e Shoqërisë së Informacionit, përkatësisht ekipi i sigurisë kibernetike, ka ndërmarrë veprime konkrete me qëllim të tejkalimit të këtij sulmi kibernetik dhe kthimit në funksion të shërbimeve.