Pas 9 ditësh protestash, Danimarka anulon ligjin për vaksinimin me detyrim

62

Një ligj në Danimarkë që do t’u jepte autoriteteve fuqinë për të injektuar me forcë njerëzve me një vaksinë koronavirus është braktisur pas nëntë ditësh protestash publike.

Ligji për epideminë ’do t’i jepte qeverisë daneze fuqinë për të miratuar masa të detyrueshme karantine kundër kujtdo që është i infektuar me një sëmundje të rrezikshme, por ishte pjesa në lidhje me vaksinimet që shkaktoi trazirën më të madhe.

“Autoriteti Danez i Shëndetësisë do të jetë në gjendje të përcaktojë grupe njerëzish që duhet të vaksinohen në mënyrë që të përballojnë dhe eliminojnë një sëmundje të rrezikshme”, raporton Local.

“Njerëzit që refuzojnë sa më sipër – në disa situata – mund të detyrohen përmes ndalimit fizik, nëpërmjet forcave të policisë .”

Sidoqoftë, pas nëntë ditësh protestash kundër ligjit të ri, qeveria tani ka hequr dorë prej tij.

Me një vaksinë kundër koronavirusit, qeveritë në të gjithë botën po mendojnë se çfarë masash ndëshkimore duhet të marrin kundër atyre që nuk pranojnë ta marrin atë.

Javën e kaluar ne theksuam se si Ticketmaster dhe kompanitë e linjave ajrore po konsiderojnë të ndalojnë njerëzit të hyjnë në vendet e tjera dhe të fluturojnë nëse nuk mund të provojnë se kanë marrë vaksinën.

Pra, teksa protestat publike mund të jenë në gjendje të parandalojnë autoritetet që të kryejnë vaksinime të detyruara, njerëzit që nuk pranojnë të marrin dozën mund ta kenë praktikisht të pamundur të shijojnë çdo lloj jete shoqërore, të përdorin transportin publik, apo edhe të gjejnë punë.