Sigal

Papa Françesku ka përdorur për herë të parë fjalën “seks”, duke thyer një nga tabutë më të mëdha për Kishën e Shenjtë Katolike. Në lidhje me çështjen ai është treguar  mjaft delikat dhe i drejtëpërdrejtë.

Seksualiteti, seksi, është një dhuratë nga Zoti. Nuk ka tabu. Është një dhuratë e Zotit, që na e jep neve. Ka dy qëllime, dashurinë dhe gjenerimin e jetës. Është një pasion i dashurisë”, është shprehur ai.

Deklarata e Papës ishte si sqarim për disa të rinj kuriozë, duke hedhur poshtë edhe çdo dyshim që pa dashuri nuk ka seks.