Një nga vullkanet më aktiv në botë shpërtheu pasditen e sotme (VIDEO)

109
Sigal

Vullkani Kilauea në Hawaii shpërtheu sot në orën 04:44 njoftoi Shërbimi Gjeologjik i SHBA-së (USGS).

Lava shpërthen nga krateri Kilauea, i cili është një nga vullkanet më aktivë në botë.

USGS ngriti nivelin e alarmit nga “portokalli” në “të kuqe” derisa të vlerësojë aktivitetin vullkanik. “Për momentin, aktiviteti është i kufizuar në krater, rreziqet do të rivlerësohen me zhvillimin e fenomenit,” thotë ai.

Vullkani Kilauea shpërtheu për herë të fundit në janar, me aktivitet që vazhdoi deri në mars.

Në vitin 2019, aktiviteti intensiv sizmik dhe një shpërthim i fuqishëm i Kilauea shkatërruan qindra shtëpi dhe biznese.