Në kërkim për dokumente të klasifikuara, FBI do të kontrollojë shtëpinë e Mike Pence

108
Sigal

Policia federale do të kontrollojë shtëpinë e ish-zëvendëspresidentit amerikan Mike Pence në kërkim të dokumenteve të klasifikuara, raporton Wall Street Journal duke cituar burime me njohuri për rastin. Departamenti i Drejtësisë po flet me përfaqësuesit ligjorë të Pence për të caktuar hetimin. Avokatët e Pence nuk iu përgjigjën menjëherë një kërkese për koment për këtë histori.

Sipas CNN, zyra e ish-zëvendëspresidentit do të kontrollohet gjithashtu.

Në janar, avokati i ish-zëvendës presidentit, Greg Jacobs, zbuloi se dokumente të klasifikuara u gjetën në shtëpinë e tij në Indiana dhe se ai ia dorëzoi ato FBI-së. Ai tha se ishte një “numër i vogël dokumentesh që mund të përmbajnë informacione të ndjeshme ose konfidenciale”.

Duke cituar një burim të afërt me Pence, gazeta thotë se këshilltarët e tij ligjorë besojnë se hetimi i mëparshëm ishte shterues dhe nuk besojnë se ka ndonjë dokument tjetër të klasifikuar.

Dokumentet e harruara të klasifikuara janë gjetur edhe në shtëpitë e ish-presidentit Donald Trump dhe presidentit aktual Joe Biden, që nga koha kur ai ishte nënkryetar i Barack Obamës. Të dy janë duke u hetuar nga Departamenti i Drejtësisë për keqpërdorim të materialeve të klasifikuara.

Të mërkurën, agjentët e FBI kontrolluan shtëpinë e pushimit të Biden në Delaware, por nuk gjetën dokumente të klasifikuara.