Ndotja, Bill Gates financon shpikjen që thith dioksidin e karbonit

623
Sigal

Një kompani kanadeze, e mbështetur nga Bill Gates, thotë se ka arritur një stad të rëndësishëm në zhvillimin e teknologjisë që mund të heqë CO2 nga ajri.

Inxhinierët e karbonit, kanë botuar një studim të rishikuar që tregon se ata mund të kapin karbonin për nën 100 dollarë për një ton.

Ky do të ishte një përparim i madh në çmimin aktual prej rreth 600 dollarë për ton.

Kompania thotë se qëllimi i tyre i menjëhershëm është prodhimi i lëndëve djegëse sintetike të lëngshme të prodhuara nga karboni dhe energjia e rinovueshme.

“Ndreqjet” teknologjike për ndryshimet klimatike të emetimit të karbonit janë konsideruar gjithmonë me disa dyshime nga shkencëtarët.

Planet për të ndërtuar mburoja diellore në hapësirë ose për të mbjellë detet me materiale për të thithur karbonin janë parë si të rrezikshme për të bërë të mundur uljen e emetimit.