Meksikë: Zbulohen eshtrat 14,000 vjeçare të një mamuthi

333

Filmi ‘Epoka e Akullnajave’ përshkruan kafshë të lashta të të gjitha ngjyrave dhe besimeve që punojnë së bashku krah për krah.

Një mamuth i madh gjigant është zbuluar në Meksikë pranë një kafke deveje dhe asaj që duket të jetë gjurma e një ujku gjigant.

Fosilet janë pjesë e një thesari të zbulimeve të lashta, duke përfshirë armë të punuara me dorë, të tilla si shigjeta, të zbuluara në shtetin qendror të Pueblas.

Kënga është një nga dhjetëra kocka mamuthit të gjetura në vend, duke përfshirë brinjët, rruazat dhe dhëmbët. Disa nga eshtrat kanë dëmtime nga shigjetat, raporton Daily Neës Meksikë.

Besohet se eshtrat janë rreth 14,000 vjeçare dhe datojnë që në epokën e fundit të akullnajave, kur viganët kërcenin në Amerikën e Veriut.

Asnjë regjistrim qendror i gjetjeve nuk ekziston dhe dyshohet se kanë qenë banorët vendas ata që kanë zhvendosur këto eshtra nga vendi i tyre.