Mbi 1,600 raste të kolerës në Irak, 6 të vdekur

454
Kombet e Bashkuara kanë thënë se mbi 1,600 raste të kolerës janë konfirmuar në Irak gjatë muajit të kaluar. Ministria e Shëndetësisë e Irakut, ndërkaq, ka raportuar për mbi 1,800 raste nga kolera dhe për gjashtë të vdekur. Sëmundja, e cila mund të çojë në vdekje nga dehidratimi dhe dështimi i veshkave, është raportuar për herë të parë muajin e kaluar në perëndim të Bagdadit. Shumica e rasteve të reja janë atje dhe në provincën Babel. OKB ka thënë se shkaqet kryesore të shpërthimit të kolerës janë sistemet e thyera të furnizimit me ujë dhe mungesa e klorit të mjaftueshëm për të siguruar ujë të pastër.
Sigal