Kryeministri Francez / Asnjë mundësi që të rimbyllemi, ka pasoja shkatërrimtare ekonomike dhe…

47

Shqetësimet për një rikthim të dytë të pandemisë Covid 19 në Francë po rritet, qeveria Franceze ka përjashtuar mundësinë e një bllokimi t dytë.

Kryeministri Jean Castex ka thënë që një bllokim i dytë duhet të eliminohet në cdo mënyrë.

Castex tha që një mbyllje e plotë e dytë do të ishte një katastrofë ekonomike për ne, rasti i bllokimit të parë e vërtetoi se sa shkatërrimtare është kjo gjë për sektorët ekonomik dhe social të vendit.

“Tani ne e dimë se çfarë do të thotë kjo: një masë e tillë ndalon një përparim të epidemisë, me siguri, por në një nivel ekonomik dhe shoqëror është katastrofike duke përfshirë edhe për shëndetin psikologjik të disa prej bashkëqytetarëve tanë,” i tha Castex Nice Matin.

Ai shtoi: “Prioriteti është akoma parandalimi. Edhe nëse numri i çështjeve të konfirmuara ka filluar të rritet, testet pozitive mbeten në mesataret e ulëta në krahasim me ato në vendet fqinje. Dhe numri i pranimeve në spital mbetet nën kontroll ”.

Zyrtarët thonë se çdo bllokim i ri ka të ngjarë të lokalizohet atje ku ka shpërthime

Në Francë janë 30 222 viktima por numri i personave që intubohen ka rënë ndjeshëm kanë thënë autoritete shëndetësore.