Kriza energjetike në Kosovë, Rizvanolli: Nuk garantojmë 100% se nuk do ketë ndërprerje

118
Sigal

Kosova mund të përjetojë ndërprerje të energjisë elektrike në fundvit. Shkak për këtë po bëhen punimet në rrjetin e shpërndarjes, ndërsa qeveria ka garantuar subvencione për të mbuluar të gjithë konsumin, si për qytetarët ashtu edhe për bizneset.

“KEDS është duke vazhduar të mos nominoj kërkesën e duhur dhe të mos blej energjinë e duhur për të mbuluar pjesën e humbjeve të rrjetit të vetë dhe si pasojë e kësaj ne edhe pse e kemi dhënë subvencionin për të garantuar furnizimin për qytetarët nuk mund të jemi 100% të sigurt se reduktimet nuk do ndodhin për shkak të devijimeve të cilat po i bënë KEDS”, deklaroi ministrja e Ekonomisë, Artane Rivanolli.

Në një seancë të jashtëzakonshme, opozita vërshoi një lum kritikash në drejtim të qeverisë dhe e konsideroi të paaftë për drejtimin e vendit.