Kompania ”Besa Trans” s’kishte licensë për autobusin që u aksidentua

191
Sigal

Autobusi që u përfshi në aksidentin tragjik në Bullgari, ku humbën jetën 45 persona, nuk ka pasur licensë për transport ndërkombëtar. Ministri i Transportit në Maqedoninë e Veriut, Blagoj Bocvarski, tha se do t’i heqë licencën kompanisë ”Besa Trans”.

Bocvarski theksoi se kompania ka regjistruar vetëm katër autobusë të saj në Ministri dhe autobusi që u dogj në Bullgari nuk ishte në mesin e tyre. Kjo s’tregon se mjeti nuk ishte nën vlerësim të rëndë mekanik, por është një shkelje.

”Shkaqet e aksidentit janë ende duke u përcaktuar. Kompania kishte licencë të vlefshme për transport ndërkombëtar të udhëtarëve, por meqenëse kompania nuk e kishte regjistruar këtë automjet, Ministria ka nisur procedurën për t’u hequr patentën”.