Kina ka mbyllur më shumë se 4,000 faqe dhe llogari në internet në një fushatë tre-mujore kundër informacionit online të “dëmshëm”, njoftoi media shtetërore e vendit.

Kina mban nën kontroll të rreptë internetin dhe ka goditur një sërë veprimtarish të paligjshme në internet, duke përfshirë pornografinë, lojërat e fatit, prozelitizmin fetar dhe madje edhe “përhapjen e thashetheme”.

Pas fushatës që pastrimit në Internet që nisi në maj, autoritetet trajtuan 120 shkelje dhe urdhëruan 230 firma për të ndrequr parregullsitë, tha agjencia zyrtare e lajmeve “Xinhua”.

Më tepër se 147,000 “copëza” informacioni të dëmshëm u hoqën nga fundi i gushtit, sipas Zyrës Kombëtare të Kinës kundër botimeve pornografike dhe ilegale.