Sigal

Një nga vullkanet më aktive të Guineas se Re Papua ka shpërthyer duke shkatërruar disa  fshatra, raportuan autoritetet vendase sot.

Ishulli i Manamit është një kon vullkanik që kalon nga deti në veri të kontinentit të Papua Guinesë së Re dhe ka një histori të shpërthimeve, me aktivitet të madh në nëntor të vitit 2004, duke detyruar evakuimin e rreth 9,000 banorëve të zonës, shkruan Daily Mail.

Vullkani ka shpërthyer disa herë që nga ajo kohë. Papua Guinea e Re ka shumë vullkane, veçanërisht në ishujt e saj në det, pasi vendi qëndron në kryqëzimin e dy pllakave tektonike.

foto galeri foto galeri foto galeri