Greqi, Euclid Tsakalotos emërohet ministri i ri i Financave

263
Tsakalotos emërohet pas largimit të Yanis Varoufakis, Yanis Varoufakis kërkoi që pasuesi i tij të ishte Tsakalotos. Ai ka studiuar për politikë, filozofi dhe ekonomi në Oksford dhe drejtoi negociatat mes Greqisë dhe kreditorëve. Ka përfunduar takimi i Presidentit grek me krerët e liderëve politikë, ku Tsipras është mandatuar të vazhdojë negociatat me Brukselin.