Greqi / 26 Maj, data për zgjedhjet parlamentare…

430
Sigal

Kreu i opozites i Demokracisë së Re në mënyrë të përsëritur theksoi në ditët e fundit se zgjedhjet në zgjedhjet kombëtare do të mbahen më 26 maj

Data e 26 majit po rritet më shumë në 24 orët e fundit, nga të gjitha anët, kjo edhe me kerkesa te herëpashershme te kreut të opozitës. Ky vlerësim është përsëritur në ditët e fundit nga kreu i opozites Demokracia e Re, Kyriakos Mitsotakis, dhe në këtë drejtim, mbështetur edhe në raportet e një pjese të shtypit pro-qeveritar, raporton e përditshmja Proto Thema. Treguesi i klimës sipas publikimit të sotëm ne gazeten Pontiku flet për zgjedhjet në atë datë sepse, siç vlerësojnë politikanët e partisë ne qeverisje Syriza, dilema zgjedhore është më e qartë dhe më e fuqishme në maj se në tetor.

Vihet re se ne këto zgjedhje marrin pjesë kandidate edhe nga komuniteti shqiptar, kryesisht nga partite e majta.