Gjykata e Hagës dënon me burgim të përjetshëm Ratko Mladiç

45
Sigal

Gjykata e Hagës ka dhënë vendimin sot për një nga gjeneralët më të tmerrshëm të luftës midis Jugosllavisë dhe Bosnjë Hercegovinës.

Gjykata ka dënuar me burgim të përjetshëm Mladiç për krime kundër njerëzimit.

Ai akuzohet për vrasjen e 8 mijë burrave në Bosnjë, gjatë një prej luftrave më të përgjakshme të pas Luftës së Dytë Botërore.