Gjermania 1 miliard € ndihmë për Ukrainën

46
Sigal

Ministri gjerman i Financave, Christian Lindner ka deklaruar se Gjermania do të vërë në dispozicion ndihmë prej rreth një miliard eurosh për Ukrainën. Kjo deklaratë e Lindner u bë në takimin e G7 që po zhvillohet në Koenigswinter.

“Në tryezë është çështja e plotësimit të boshllëqeve të likuiditetit të Ukrainës për të financuar funksionimin e shtetit, shtete të ndryshme po japin deklaratat e tyre të disponueshmërisë dhe Shtetet e Bashkuara kanë shpallur një kontribut prej 7.5 miliardë dollarësh”.-tha ai.