George Soros emëron kreun e ri për drejtimin e fondacioneve të shoqërisë së hapur

232
Sigal

Donatori dhe filantropi i të majtës politike miliarderi George Soros ka emëruar Mark Malloch-Brown, kryetarin e SGO, i cili zotëron kompaninë e softuerit për votimin Smartmatic, si presidenti i ri i Open Society Foundations, organizata e tij globale.

Smartmatic është një nga dy kompanitë e paditura nga avokatja Sidney Powell në procese gjyqësore, deri më tani të pasuksesshme, duke pretenduar mashtrim masiv të votuesve në zgjedhjet e vitit 2020, së bashku me kompaninë e makinerive të votimit Dominion.

Siç ka vërejtur Associated Press, Smartmatic nuk zotëron Dominion, dhe me sa duket siguroi vetëm softuer në Los Angeles County në zgjedhjet e vitit 2020. Akoma, fakti që firma është në lajme dhe se Soros është i lidhur ngushtë me Partinë Demokratike, është e sigurt se do të ushqejë teori të reja konspirative.

Malloch-Brown është kryetar i SGO, kompania mëmë e Smartmatic. Ai duket se është identifikuar nga Smartmatic si kryetari i saj në të kaluarën.

SGO njoftoi se Malloch-Brown do të tërhiqet si kryetar për të marrë rolin e tij të ri në Shoqërinë e Hapur të Soros, dhe pranoi punën e tij me “Smartmatic, kompania lider në botë e teknologjisë së zgjedhjeve, sistemet e së cilës kanë përpunuar në mënyrë të sigurtë më shumë se pesë miliardë vota në pesë kontinente me zero shkelje të sigurisë. ”

Soros është një nga financuesit më me ndikim të së majtës amerikane dhe është përgjegjës për mbështetjen e shumë institucioneve të krahut të majtë që janë duke furnizuar stafin kryesor administrativ të Joe Biden. Kohët e fundit, Biden emëroi Neera Tanden, kreun e Qendrës për Progresin Amerikan të financuar nga Soros, si të nominuarin e tij për të udhëhequr Zyrën e Shtëpisë së Bardhë të Menaxhimit dhe Buxhetit.