FBI “bastisi” zyrën e tij, Trump hesht para prokurorëve: Keni shpenzuar miliona dollarë për këtë plan që nuk do u vlejë

68
Sigal

Ish-presidenti i SHBA-së, Donald Trump, ka thënë se ka refuzuar t’u përgjigjet pyetjeve si pjesë e një hetimi në Nju Jork për praktikat e biznesit të familjes së tij.

Trump mbërriti në zyrën e Prokurorit të Përgjithshëm të Nju Jorkut të mërkurën.

Zyrtarët shtetërorë kanë akuzuar Organizatën Trump për marrjen e lehtësirave tatimore dhe kredive përmes vlerësimeve mashtruese ose mashtruese të aseteve.

Trump mohon keqbërjen dhe e ka përshkruar hetimin civil si një gjueti shtrigash.

Një orë pasi ai u fotografua duke mbërritur në zyrën e Manhatanit, zoti Trump lëshoi një deklaratë në të cilën ai kritikoi Prokuroren e Përgjithshme të Nju Jorkut Letitia James dhe hetimin më të gjerë.

“Vitet e punës dhe dhjetëra miliona dollarë janë shpenzuar në këtë sagë të gjatë që ziejë, dhe pa dobi”, tha ai. “Unë nuk pranova t’u përgjigjem pyetjeve në bazë të të drejtave dhe privilegjeve që i jepen çdo qytetari sipas Kushtetutës së Shteteve të Bashkuara.”