E pabesueshme! Tërmeti nxjerr nga fundi i oqeanit anijet japoneze nga Lufta e II Botërore

89
Sigal

Të paktën mbi 20 anije që janë mbytur gjatë betejës së Iwo Jima, në Luftën e Dytë Botërore, janë ngritur nga fundi i oqeanit pas dridhjeve të tërmeteve dhe vullkanit.

Fotografitë satelitore nga All Nippon News të Japonisë tregojnë pjesët e mbetura të 24 anijeve japoneze që u kapën nga Marina amerikane në pjesën e fundit të luftës.

Ata u zhvendosën në pjesën perëndimore të Iwo Jima për të formuar një port, pasi ishulli nuk kishte objekte të tilla në atë kohë.

Shtrati i detit ka filluar të ngrihet për shkak të aktivitetit sizmik nga mali Suribachi, veçanërisht në pjesën perëndimore të ishullit.

Si rezultat i aktivitetit, anijet e fundosura janë ngritur mbi hirin vullkanik.

E pabesueshme! Tërmeti nxjerr nga fundi i oqeanit anijet japoneze nga Lufta