Doktori që kërkoi ligjin e detyrueshëm të maskave feston pa maska në jahtin e rrethuar nga gra të veshura me bikini

98
  • I ashtuquajturi “mjeku më i nxehtë” në botë, i cili vazhdimisht ka bërë thirrje për ligje të detyrueshme maske dhe distancim shoqëror, u fotografua duke festuar pa maska në një jaht në Miami ndërsa ishte i rrethuar nga gra të veshura me bikini.

Mikhail Varshavski, i njohur si ‘Dr. Mike ’në internet, kundërshtoi plotësisht këshillën e tij duke organizuar një festë 31-vjetori të shturur për veten e tij në 12 nëntor.

“Një fotografi e Varshavskit në një varkë në Sunset Harbour e rrethuar nga 14 persona të tjerë – shumica prej tyre gra të veshura me bikini – që atëherë ka bërë xhiro në rrjetin e tij duke e akuzuar atë për hipokrizi,” raporton Daily Mail.

Një video tjetër tregon mjekun që masazhon qafën e një gruaje në kuvertën e anijes ndërsa mban një shall në fytyrë që nuk po i mbulon as hundën.

Sjellja e Varshavskit është plotësisht hipokrite duke pasur parasysh se ai vazhdimisht ka ligjëruar të tjerët për injorimin e distancës shoqërore dhe ka kërkuar ligje të detyrueshme për maska për të shpëtuar jetë.

“Nëse duke mos mbajtur një maskë vë në rrezik jetën e tjetrit do të kishte kuptim ta bëje të detyrueshme. A nuk do të ishe dakord? ” Varshavski shkroi në Twitter në qershor.

Një muaj më vonë, mjeku u shfaq në Fox Business dhe pohoi, “Veshja e maskës zvogëlon përhapjen e këtij virusi dhe kjo është e një rëndësie të madhe për shëndetin e njerëzve dhe shëndetin e ekonomisë sonë.”

“Pra, ju lutem, nëse do të dilni jashtë në publik dhe do të jeni pranë njerëzve të tjerë, vishni një maskë,” shtoi ai.

Gjatë një interviste në YouTube me Dr. Anthony Fauci, Varshavski gjithashtu tha, “Distancimi social është tepër i rëndësishëm. Kështu kontrollojmë përhapjen e këtij virusi. ”

Varshavski gjithashtu është paraqitur në CNN shumë herë duke u thënë amerikanëve që t’i përmbahen rregullave të koronavirusit të cilave ai me sa duket nuk u nënshtrohet.

Fansat e Varshavskit e kanë sulmuar atë pasi u zbuluan fotot e turpshme.

“Ju supozohet se jeni shembulli. Ju admirova dhe ju respektova. Tani kjo është e gjitha e humbur, ”tha dikush.

“Asnjëherë nuk jam kujdesur për shëndetin tim, kurrë nuk u kam besuar mjekëve para tij, tani nuk di çfarë të besoj ose të bëj më”, shtoi një tjetër. “Unë isha në gjendje ta kisha kthyer familjen time në realitet vetëm me informacionin dhe argumentet që ai ka dhënë në videot e tij.”

Me sa duket për Varshavskin (dhe figurat e shumta të tjera të shquara siç theksohet në fotot më poshtë), është ‘bëj siç themi ne, jo siç bëjmë ne’.