epa07226321 A handout photo made available by Metropoles shows Brazilian 'medium' Joao de Deus (C), denounced by more than 200 women for sexually abusing them while he treating them in spiritualistic treatments, arrives at the center where he works, the 'Casa Dom Ignacio de Loyola', in the city of Abadiania, Brazil, 12 December 2018. Joao de Deus appeared for the first time in public since the controversy came up and affirmed that he is 'innocent'. EPA/FILIPE CARDOSOS HANDOUT EDITORIAL USE ONLY HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES
Sigal

Joao Texeira da Faria, shëruesi brazilian i njohur si Joan de Deus, është dorëzuar në polici dhe është arrestuar nga autoritetet.

Ai akuzohet për abuzimet seksuale që ka bërë prej vitesh me dhjetëra nga ‘besimtarët’ e tij.

Sipas informacioneve të shpërndara në mediat lokale, Joao de Deus i ka kërkuar policisë të vinte pranë vendit ku prej vitesh kishte qendrën e tij të ‘kurimeve shpirtërore’.

Autoritetet braziliane e konsideronin gurunë të arratisur, pasi të shtunën pas një urdhri të lëshuar nga prokuroria federale u përpoqën ta arrestonin, pas akuzave të rreth 300 femrave për përdhunime gjatë trajtimeve të tyre shëruese.

Sipas asaj që raporton e përditshmja Folha de Sao Paola, Joao de Deus erdhi në vendin e caktuar ku e priste policia me një makinë të një prej avokatëve të tij, që kishte negociuar për dorëzimin e tij.