Boris Johnson jep dorëheqjen si deputet

93
Sigal

Boris Johnson ka dhënë dorëheqjen si ligjvënës konservator, pasi i është thënë se do të sanksionohet për mashtrim të Parlamentit.

Dorëheqja e tij vjen pasi një komision parlamentar arriti në përfundimin se ish-kryeministri kishte mashtruar Parlamentin e tij lidhur me shkeljet e rregullave të COVID-19 dhe do të sanksionohej për më shumë se 10 ditë.

Skandali i partisë pasoi një seri tubimesh nga anëtarët e qeverisë dhe stafi i Partisë Konservatore gjatë pandemisë COVID-19 në 2021 dhe 2022 kur udhëzimet e shëndetit publik rekomanduan distancimin social dhe ndaluan festat e mëdha.