Bënin namin me grabitje, shkatërrohet banda me shqiptarë në Itali

272

Karabinierët e zonave të Stradella së bashku me ata në Voghera, Tortona, San Donato Milanese, Ravenna dhe Senigallia kanë shkatërruar një bandë kriminale, që ka kryer gjithsej 25 vjedhje, bnga të cilat 18 janë bërë në shtëpi të pushimit, tri në vende publike dhe tri të tjera ndaj makinave.

Nga pesë të arrestuar, të moshës midis 28 dhe 48 vjeç; nga këto tre janë me kombësi shqiptare, përveç një italiani dhe një rumune. Arrestimet u bënë të Premten pas punës hetimore, të koordinuar nga Prokurori Publik në Gjykatën e Pavisë, Valentina De Stefano dhe të vërtetuara nga shërbime të shumta të vëzhgimit, kontrollit dhe përcjelljes, si dhe vlerësimet teknike, të filluara në shkurt 2018 nga ushtarë të Njësisë Operative dhe Radiomobile të Compagnia di Stradella.

Dy prej personave u deportuan nga Itali8a, ndërsa për të tjerët vazhduan procedurat e mëtejshme.