BE po shqyrton një model të ri udhëtimi, nuk do të ketë më rëndësi se nga vini

209
Sigal

Bashkimi Evropian po përgatit një model të ri të menaxhimit të pandemisë së koronavirusit për udhëtime, që nënkupton braktisjen e qasjes së “zonës gjeografike të origjinës së pasagjerëve” dhe kapërcimin e sistemit të hartave të infektimit që do të mbeten “vetëm për informacion”, raportoi ANSA, duke cituar si burim qeverinë italiane.

Kufizimet nuk do të lidhen më me zonën nga vijnë pasagjerët, por me statusin e tyre epidemiologjik – konfirmimin e vaksinimit, shërimin nga Covid 19 apo testet negative.

Për rëndësinë e testeve PCR, gjendja mbetet maksimumi 72 orë, dhe për testet e shpejta të antigjenit për 24 deri në 48 orë.

Modeli i ri i menaxhimit të pandemisë do të merrte parasysh vlefshmërinë nëntëmujore të lejes së gjelbër për Covid, por pas skadimit të vlefshmërisë për të vaksinuarit plotësisht dhe ata që merrnin dozën e tretë, vendimet do të merreshin “në bazë të vlerësimeve”.

Kohëzgjatja e lejes do të shkurtohet nga nëntë në gjashtë muaj nga 1 shkurti dhe ky afat mund të jetë problem për ata që kanë kaluar gjashtë muaj nga doza përforcuese, pasi nuk ka ende opsione zyrtare për dozën e katërt, sipas ANSA.