BE-ja do presë 5 milion refugjatë brenda tre viteve

293
Komisioni Europian ka parashikuar dhe njëkohësisht nënshkruar se shtetet anëtare të BE-së duhet të marrin 5 milion refugjatë brenda tre viteve. Kjo prognozë vjen pas luftrave civile që kanë kapluar Irakun Verior dhe Sirinë.
Deri në Nëntor të vitit 2015 Komisioni Europian gjithashtu ka parashikuar ngritjen e kampeve dhe kontrolleve kufitare në Itali, Greqi, eventualisht edhe në Bullgari ku do ju mundësohet ndihma mjekësore refugjatëve. Përveç kësaj, refugjatët do ju sqarohet prej aty nëse kanë fituar ose jo azilin, në rast të kundërt ato do kthehen mbrapsht pa qenë nevoja të vazhdojnë rrugëtimin në Perëndim.
Sigal