Amazon në situatë kritike, Bashkimi Evropian e gjobit me 886 milionë dollarë…

69
Sigal

Aksionet e Amazon ranë ndjeshëm pasi kompania paralajmëroi se pret që rritja e shitjeve të ngadalësohet ndërsa pandemia të zbehet, ndërsa në të njëjtën kohë ajo u godit me një gjobë rekord nga Bashkimi Evropian.Aksionet e gjigantit të tregtisë elektronike me bazë në Seattle ranë më shumë se 7.5% në 3,327.59 në mbylljen e së Premtes pasi regjistroi një performancë më të dobët se sa pritej gjatë tremujorit të dytë, duke raportuar 113 miliardë dollarë të ardhura krahasuar me pritjet e analistëve prej 115 miliardë dollarësh.Kompania gjithashtu sinjalizoi se lehtësimi i kufizimeve të koronavirusit mund të nënkuptojë rritje më të ulët të shitjeve. Ndërsa të ardhurat u rritën me 44 përqind në tremujorin e parë të këtij viti, kjo shifër ra në 27 përqind për periudhën që përfundoi më 30 qershor. Shitjet mund të rriten vetëm deri në 16 përqind në tremujorin e tretë, tha Amazon.Bashkimi Evropian goditi Amazon me një gjobë rekord prej 886 milion dollarë për shkeljen e ligjeve të privatësisë të bllokut gjatë përpunimit të të dhënave personale, një vendim që Amazon e quajti te pamerituar.Më parë në korrik, themeluesi i Amazon Jeff Bezos dha dorëheqjen si CEO para se të shpërthente në hapësirë dhe të hante Skittles.Thirrja e fitimeve të së enjtes u mbikëqyr për herë të parë nga CEO i ri i kompanisë, Andy Jassy-dhe performanca më e keqe se sa pritej e kompanisë tregon se kreu i ri i nderit i ka sfidat e tij.