Zgjedhjet vendore/ KQZ vendos printimin e fletëve të votimit në tre bashkitë ku do të votohet elektronikisht

69
Sigal

Për herë në Elbasan dhe Kamzë dhe për herë të dytë në Vorë, qytetarët do të votojnë elektronikisht dhe po ashtu numërimi do të jetë elektronik.

KQZ po merr masa në rast se do të ketë probleme duke printuar 10% të fletëve të votimit. Pra nëse dështon në një pjesë votimi elektronik, do të jenë gati fletët e printuara për 14 majin.

Bëhet fjalë për 40 mijë fletë votimi të printuar për kandidatët dhe 40 mijë të tjera për Këshillin Bashkiak.

Por nëse teknologjia na lë në “balt” duke dështuar në nivel qarku, zgjedhjet do të duhet të përsëriten.