Vijojnë zjarret në Kukës, operacion nga toka dhe ajri për shuarjen e flakëve

133
Sigal

Vijojnë të jenë aktive disa vatra zjarri në qarkun e Kukësit.

Mësohet se operacioni për fikjen e tyre është përqendruar në dy vatra zjarri “Laku i thive” dhe “Qafa e Kumbulles” në Malin e Rrunës nja Malzi.

Në këto dy vatra janë forcat e Emergjencave Civile, shërbimi zjarrfikës Kukës, trupat e ushtrisë së Kosovës dhe zjarrfikësit e Kosovës ndodhen aktualisht në teren.

Raportohet se situata është kritike, ndërkohë që rrezikohen nga flakët 5 banesa me rreth 30 banorë të lagjes Lepraj në fshatin Shenmri.

Përsa i përket vatrës së zjarrit në zonën Kalimash-Thirr mbi tunel, pjesa nga ana e Kukësit është shuar dhe është vënë nën kontroll.

Sipas Komisionit të Mbrojtjes Civile situata është kritike në zonën e Fanit në Thirrë, ndërkohë që në majën e Rrunës krahas forcave tokësore po ndërhyhet me helikopter.