Vetévrasja e pácientëve Covid, Agjensia Europiane e Barnave tregon ilaçin që sjell çrregullime psìkiatrìke

92

Përdorimi i kloròkìnës ose hìdròksiklòrokìnës, ilaçe të përdorura kundër Covid-19 veçanërisht në fazën e parë të urgjéncës, mund të shkaktojë çrregullime psìkiatrìke dhe sjellje të shoqëruara me vetëvrasje.

Agjencia Evropiane e Barnave paralajmëroi pasi shqyrtoi të gjitha të dhënat në dispozicion për efektet anësore të ìlaçit.

Efekti anësor, pjesërisht i njohur tashmë, u konfirmua pas një rishikimi të filluar pas disa rasteve të çrregullimeve psìkiatrìke në pacientët me Covid.

Rishikimi i efekteve të këtij medikamenti u bë nga Agjencia, pasi informacioneve nga agjencia spanjolle e ilaçeve për 6 raste të çrregullimeve psìkiatrìke te pacientët me COVID, të cilëve u ishte dhënë doza e hìdròksìklòròkìnës.