Të premten do të kemi eklips

381
Astrologët kanë parashikuar se do të ketë eklips hënor ditën e premte. Një hënë e plotë që vjen në muajin Shkurt dhe një kometë do të bëjnë afrimin e saj me Tokën. 
“Kometa, e njohur ndryshe si kometa e Vitit të Ri do të shfaqet të shrunën në mëngjes, disa orë pas së premtes në mbrëmje,”- shkruan Mirror. 
Eklipsi hënor, i quajtur edhe eklipsi penumbral ndodh kur toka, dielli dhe hëna shtrihen pas njëra-tjetrës duke lënë Tokën në mes. Shtrirja e tyre bën që hija e Tokës të bie në hënë duke krijuar eklipsin hënor. 
Sigal