Të mbyllim fundjavat, për të ulur numrin e të infektuarve

61

Shefja e  Sëmundjeve Infektive në ISHP Silva Bino thotë se për shkak të rritjes së numrit të rasteve tm të sakrifikojmë fundjavat, që të mos kemi të sëmurë. Ekspertja e “familjes politike” të rilindjës  mendon se  virusi  shfaqet vetëm të shtunë e të dielë dhe gjatë javës bën pushim. Në vend të sugjeroje maskat dhë largësinë, kërkon izolimin, duke ccuar drejt falimentit të sigurtë ekonominë familjare

Shefja e Departamentit të Sëmundjeve Infektive në ISHP, Silva Bino, thotë se për shkak të numrit të lartë të rasteve të reja me koronavirus, duhet marrë në konsideratë mbyllja në fundjava. Bino tha se një sakrificë e tillë mund të bëhet për hir të uljes së numrit të të infektuarve. Unë e mendoj mbylljen në fundjavë. Është një masë që duhet marrë parasysh. Le të sakrifikojmë një ose dy fundjava për të mos pasur më shumë të sëmurë. Parashikimet nuk janë të mira për 2-3 muaj. Edhe për dy javë të tjera parashikohet të kemi raste të rritura. Ne duhet të luftojmë ta hedhim poshtë këtë që themi. Është tepër e rëndësishme. Janë ritme që kërkojnë masa. Të vetmet janë distancimi fizik dhe izolimi. Jemi në një realitet të ri. Realiteti i ri është ky: lokalet janë hapur por distancat duhet të ruhen. Kudo që shkojmë duhet të mbajmë maskë. Në mjediset e mbyllura qarkullon virusi. Bëhen 800-900 teste në 24 orë. Është e rëndësishme rritja e numrit të tyre. Më e rëndësishmja është izolimi i të infektuarve dhe karantina e kontakteve të tij. Kam një apel: Covid është sëmundje djallëzore dhe tinzare. Të mos i injorojmë ata njerëz që po e vuajnë këtë sëmundje. Është sëmundje tepër djallëzore që të merr jetën pa e kuptuar. Është një mesazh që më mirë të mbrohemi sesa t’u besojmë teorive konspirative pa baza.