Strategu Edi Rama si zborist i Çan Kan Shisë

335
Nga Vladimir Lulaj
Çan Kan Shi-ja dhe Mao Ce Dun-i kane qene te dy pedagoge ne Akademine Ushtarake te Kines..

Mao Ce Duni, duke parashtruar strategjine e luftes ushtarake, ka metuar: “Armiku mesyn, – Ne terhiqemi..; armiku ndalet, Ne e vrojtojme..; armiku terhiqet.., Neve e ndjekim..!.

Lind pyetja: ky strategu dhe “babaka.. Yne..” me emrin Edi Rama, zbaton maoizmin ne luften kunder COVID-19, qe vijoi si pandemi e vitit 2020 ne Bote, por qe ishte epidemi gripale ne fundvitin 2019 ne Shqiperi, ku dhe kur, gjate muajit janar 2020 ishte “piku..” i ketij virusi, qe dukej sheshit, sepse njerezit, me dhjetramije ndoshta, ishin kapur nga “gripi..?.

Me duket e turpshme qe, ndonese Shqiperia e kaloi ” pikun..” e Covid -19 ne periudhen fundjanar – mesi i shkurtit 2020, politika shperndan lajme paniku dhe disinformim me objektiv qe “neser..” t’a paraqese “babaedin..” si shpetimtar te luftes, qe kurre nuk e ka zhvilluar kunder COVID-19..

I bej thirrje, Kryetarit te Shtetit  z.Ilir Meta, kryetarit te Kuvendit partiak, z. Gramoz Ruci dhe institucioneve te pavarura strategjike te pushteteve shteterore, te marrin ne dore situaten, duke i dhene fund pasigurise dhe panikut te shkaktuar nga Edi Rama, sepse “piku” i gripit ne Shqiperi ka qene ne periudhen mesi i muajit janar deri mezi i muajit shkurt..

Te publikohen vdekjet e ndodhura ne Shqiperi gjate periudhes dy mujore 15 janar deri 15 mars 2020.

Te kthehet normaliteti ne Shqiperi, njerezit t’i drejtohen punes dhe shkollave, sepse mjaft u shkelen lirite dhe te drejtat themelore te njeriut ne Shqiperi, qe edhe ne rast lufte, referuar neneve 170 deri 172 te Kushtetutes, garantohen nga Shteti.