Si ta kuptoni se një produkt kozmetik po ju acaron lëkurën?

99
Sigal

Nëse dyshoni se një produkt i caktuar kozmetik ose kujdesi për lëkurën, në fakt po jua acaron atë, duhet të shikoni për disa shenja specifike. Ja disa raste ku me siguri një produkt po ju jep një lloj reaksioni apo alergjie.

#1 – Dhimbje/djegie e pazakontë

Nëse ndjeni një djegie që zgjat në kohë pasi aplikoni një produkt të caktuar, mbase ai produkt nuk është për lëkurën tuaj.

#2 – Kruarja

Një tjetër simptomë e një produkti që nuk i përshtatet lëkurës suaj është kruarja e vazhdueshme.

#3 – Njolla të kuqe

Nëse njollat e kuqe janë të dukshme në zonën e prekur nga produkti, mund të jetë një sinjal që produkti po ju acaron lëkurën.

#4 – Përqëndrim i lartë i yndyrës

Po dalloni se lëkura juaj është më e yndyrshme sesa zakonisht? Mund të jetë një sinjal se produkti po ju acaron lëkurën.

Nëse keni një prej këtyre shenjave, rekomandohet që të ndalohet përdorimi i produktit dhe të konsultoheni me një dermatolog për ndihmë dhe këshilla më të sakta.