Si ndodhin traumat muskulore dhe si bëhet terapia pa ilaçe

1047
Sigal

DISIPLINAT SPORTIVE/ Simptomatologjia ndryshon në varësi të lokalizimit të dëmtimit dhe llojit të tij

Dëmtimet akute muskulare janë ngjarje të shpeshta në të gjitha disiplinat sportive, duke përfaqësuar rreth 25% të traumave të sportit. Traumat muskulare ndahen në:

– Trauma direkte

– Trauma indirekte

Gjatë traumave direkte ai që provokon dëmtimin është një agjent i jashtëm (një goditje në futboll, një rrëzim etj), i cili provokon këputjen e një numri fijesh muskulare. Sa më e madhe të jetë energjia e traumës, aq më i madh është dëmtimi muskular.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf