Shqiptari shkel gazin e makinës, thyen traun në Kakavijë, kalon në Greqi

86

Ai shtypi gazin dhe theu shufrat metalike të kontrollit të trafikut në pikën e kalimit kufitar të Kakavijës.

I vendosur për të bërë një sakrificë në tokën greke ishte një shqiptar, i cili e dinte se nuk mund të hynte në zonën e Shengenit dhe nuk hezitoi të thyente barrierat doganore.

Ngjarja ndodhi të dielën vonë, ku shqiptari me një makinë private arriti të kalonte pikën e kalimit duke mos u kontrolluar nga doganierët.

Menjëherë u dha një alarm dhe filluan kërkimet.

Automjeti u gjet pak më vonë nga policia në rrugën nacionale Kakavijë – Janinë, ndërsa shoferi që nuk kishte dokumente për qëndrimin e tij në Greqi u ndalua dhe u arrestua.

Ndaj tij u ngrit një çështje për shkelje të masave për parandalimin e sëmundjeve, dëmtim të dalluar të pasurisë publike dhe hyrje të paligjshme në vend.