Shija ekzotike Ekuadorjane, në Panairin e Klikut, 21-25 nëntor në Tiranë

263
Klik Ekspo Group do të sjellë për herë të parë në Tiranë, nga data 21-25 nëntor, në Panairin Ndërkombëtar të vitit, shijen ekzotike Ekuadorjane. Ekspozues nga Ekuadori me fruta ekzotike dhe turizëm magjepsës do të sjellin koloritin e çuditshëm ekzotik dhe atraktiv të këtij vendi, që shumë pak e njohim dhe dinë për të, por që përmes Klik Ekspo Group do të vijë shumë pranë publikut shqiptar, duke shuar sado pak kuriozimin e madh për këtë vend. 
Pak histori…
Kultura Ekuadoriane ka ruajtur tradicionalen e hershme, ndërsa Ekuadori përbëhej nga kolonistët spanjolle, pas ardhjes së europianëve në 1499. Një numër më i ulët i europianëve të tjerë dhe amerikanëve të veriut emigruar në Ekuador në fund të shekullit të 19-të dhe në fillim të XX, duke ruajtur dhe zhvilluar kulturën e tyre origjinale, jo të ndikuar nga elementet tipike të gjetura në provincat e tjera të Bregdeti ose në rajonin e Andeve. Sot komunitetet indigjene në Ekuador janë të integruara në kulturën e zakonshme të vendit tipik karakteristik ndonëse vendasit praktikojnë kulturat e tyre autoktone. Spanjisht është gjuha që flitet si gjuhë e parë nga më shumë se 90% të popullsisë, ndërsa 2% e popullsisë në Ekuador mund të flasë gjuhën amerindiane. 
Çfarë vjen në Tiranë…
Magjia e artit figurativ, shkencës që merret me zhvillimin historik të arteve pamore në qendër të “VIZart International Watercolor” pjesë e Panairit Ndërkombëtar të Klikut, kulmon me stilet më të mira të njohura të artit nga Ekuadori. Emra të spikatur të këtij arti sinjifikohen me emrin e Escuela Quiteña, e cila u zhvillua në shekujt 16 e 18, ndërsa shembujt e këtij arti janë në shfaqje në kisha të ndryshme të vjetra në Quito. Ndërsa populli autokton të Tigua, Ekuador janë të njohur botërisht për pikturat e tyre tradicionale. Ndërsa piktorët Ekuadorian më të njohur janë, Eduardo Kingman, Oswaldo Guayasamín dhe Camilo Egas nga Lëvizja Indiginist; Manuel Rendon, Jaime Zapata, Enrique Tábara, Aníbal Villacís, Theo Constanté, León Ricaurte dhe Estuardo Maldonado nga Lëvizja Informalist dhe Luis Burgos Flor me stilin e tij abstrakte, Futuristik.