Raporti i CIA-s për Shqipërinë: Vend tranzit për kalimin e drogës, bandat të shpërndara në Europë

354
Sigal

CIA ka përditësuar të dhënat për vendin tonë. Në faqen zyrtare të CIA-s, teksa shkruan  gjeneralitet  e përgjithme, thekson se  një nga problematikat për  Shqipërinë është trafikimi i lëndëve narkotike. Për CIA-n, Shqipëria vazhdon të jetë ende një nga pikat aktive të prodhimit të kanabisit, opiumit  të cilat përmes vendit tonë kalojnë tranzit në Balljan.

Sipas qendrës së inteligjencës së Amerikës,  vendi ynë mbetet një nga vendet aktive ku kalon  kokaina nga Amerika e Jugut drejt Europës Perndimore.

Këto të dhëna CIA i i përditësoi më 1 nëntor teksa theksohet se bandat shqiptare të drogës  janë aktive dhe me zgjerim në Europë ku janë të lidhura edhe më pastrim parash, trafik armësh dhe kontrabandë refugjatësh.