Qytetet me më shumë ditë me diell në Europë, ku renditet Shqipëria

76
Sigal

Ndërsa Europa Veriore ka kryesisht mot të ftohtë, ka disa vende ku ditët me diell  mund t’i shijojmë pothuajse gjatë gjithë vitit. Personat që adhurojnë motin e ngrohtë mund të planifikojnë një udhëtim pikërisht në këto vende.

Por cilat janë qytetet me ditët më me shumë diell?

Bazuar në të dhënat nga World Weather Online, motori i kërkimit Holidu analizoi motin e 300 qyteteve më të populluara në Europë nga viti 2009 deri në vitin 2021. Këto ishin rezultatet:

Qytetet më me diell të Europës janë në Spanjë dhe Itali. Këto dy vende dominojnë në top 30, me 12 qytete nga Spanja dhe 11 nga Italia. Renditja pasqyron numrin mesatar të orëve me diell në muaj në çdo qytet.

Tirana renditet në vendin e 16-të, me mesatarisht 336.2 orë në muaj me diell.

Nëse jeni adhurues i motit me diell, këto janë rajonet e duhura për ju: